گیربکس آویز یا هلیکال موازی چیست؟

گیربکس آویز ، یکی دیگر از ابزار آلات صنعتی از انواع گیربکس می باشد. این نوع از گیربکس به علت قرار گیری شافت ها به صورت موازی با نام گیربکس شافت موازی نیز در بازار شناخته می شود.

گیربکس آویز مانند گیربکس هلیکال از تعدادی چرخ دنده ی هلیکال یا مارپیچ تشکیل شده است.

با این تفاوت که در گیربکس آویز محور ورودی و خروجی به صورت موازی و در یک صفحه قرار گرفته اند.

همچنین این گیربکس دارای محور های موازی می باشد که این محورها توانایی ایجاد نسبت های تبدیل بالا را دارا می باشند و امکان گشتاور های بسیار بالا را فراهم می آورد.

این نوع از گیربکس به علت نوع خاص طراحی آن و امکان نصب آن روی شفت خروجی در برخی صنایع مانند جرثقیل ها و میکسرها کاربرد فراوان دارد.

گیربکس های آویز
گیربکس موازی

ویژگی‌ها و مزایای گیربکس آویز

گیربکس آویز یا شافت موازی به دلیل ساختار خاص خود از مزایای زیادی مانند راندمان بالا، قابلیت نصب در جهات مختلف، عمر بالا و … برخوردار است.

چرخ‌دنده‌ های این گیربکس مشابه چرخ دنده های گیربکس هلیکال می‌باشد به همین جهت در صنایع مختلفی چون فولاد، پلاستیک، بتن، بسته‌بندی، نساجی و … کاربرد فراوان دارد.

گیربکس شافت موازی همانند گیربکس هلیکال از تعدادی دنده مورب شکل تشکیل‌شده است اما به دلیل موازی بودن محورهای انتقال قدرت امکان انتقال گشتاور بالارو فراهم می‌سازد، همچنین ساختار مورب شکل چرخ‌دنده‌ها سبب می‌شود تا تعداد دنده‌های درگیر در یکدیگر نسبت به چرخ‌دنده ساده افزایش یابد همین امر موجب افزایش راندمان این گیربکس( گیربکس شافت موازی ) می‌شود.

ساختار گیربکس آویز

در ساختار این گیربکس همانند گیربکس حلزونی یک محور به‌عنوان محرک و محور دیگر به‌عنوان محور انتقال نیرو عمل می‌کند، با این تفاوت که در گیربکس حلزونی گیربکس دو محور با 90 درجه اختلاف جهت دارد، درحالی‌که در گیربکس آویز تعداد محورها از 2 محور تا 8 محور متغیر است و هردو محور ورودی و خروجی در یک‌جهت هستند با اختلاف فاصله عمودی.

در این گیربکس اگر تعداد محورهای و مراحل کاهش دور زوج باشد جهت دوران ورودی و خروجی معکوس یکدیگر خواهد بود ولی اگر تعداد محورها و مراحل فرد باشد جهت دوران ورودی و خروجی یکسان خواهد بود.

ساختار گیربکس آویز
ساختار گیربکس آویز

کاربردهای این گیربکس ها

گیربکس آویز دارای کاربری های بسیاری در صنایع می باشند. از جمله این کاربری ها می توان به صنایع فولاد ، صنایع نظامی ، صنایع سیمان ، صنایع نیروگاهی ، صنایع نفت و گاز و پتروشیمی ، صنایع کاشی و سرامیک ، صنایع آب و فاضلاب ، صنایع سیمان و فولاد ، جرثقیل و وینچ های سقفی ، میکسرها ، آسیاب ها ، کرین ها ، نوار نقاله و ….. اشاره کرد.

گیربکس های آویز
گیربکس موازی

برندهای مطرح

از انواع برندهای گیربکس آویز می توان به برند SEW ، Bonfiglioli ، Yilmaz ،Siemens Flender ، JIE ، Motovario، و ….. اشاره کرد.

[تعداد: 0    میانگین: 0/5]

آموزش ها

انواع_گیربکسخرید_گیربکسگیربکسگیربکس_آویزگیربکس_هلیکال_موازی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *